Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender
Vorige

8 argumenten voor een heftruckopleiding

Een heftruckopleiding volgen is veel meer dan een verplicht nummer. Dat bewijzen de vele voordelen ervan, zowel voor werkgevers als voor werknemers. In deze blog zetten we ze allemaal op een rij.

Heftruckopleiding: troeven voor de werkgever

Laat u uw medewerkers een heftruckopleiding volgen? Dan overstijgen de voordelen ervan de belangen van uw werknemers. Natuurlijk varen zij er wel bij. Maar ook voor u biedt de heftruckopleiding tal van troeven.

  • Dankzij deze opleiding komt u tegemoet aan de wettelijke verplichting die u hebt tegenover uw werknemers. De wetgever verplicht u om te garanderen dat uw mensen hefwerktuigen bedienen met kennis van zaken.

 

  • Werknemers die een goede scholing genoten, bedienen alle machines volgens de regels van de kunst. En dat merkt u ongetwijfeld aan de ongevallencijfers binnen uw bedrijfsmuren. Die dalen als gevolg van een hoger bewustzijn. En daarvan plukt u de vruchten met minder arbeidsongevallen.
Een heftruckopleiding volgen is veel meer dan een verplicht nummer.
  • De productiviteit van uw onderneming stijgt als gevolg van een professionele heftruckopleiding. Dankzij de vele praktische oefeningen leren uw mensen om de machines veilig en bovendien stukken efficiënter te bedienen.

 

  • Hebben al uw medewerkers of een groot deel ervan het certificaat van de heftruckopleiding op zak? Dan is de continuïteit van uw onderneming altijd verzekerd. Want zo zijn er altijd wel enkele mensen beschikbaar die de hefwerktuigen mogen bedienen.
Veilig werken moet altijd een prioriteit zijn.

Heftruckopleiding: troeven voor de werknemer

Ook voor werknemers zijn er een aantal belangrijke voordelen verbonden aan de heftruckopleiding.

 

  • Krijgt u inspectie op de werkvloer? Dan bent u sowieso in orde met de wettelijke voorschriften voor de bediening van hefwerktuigen en hoeft u zich dus nergens zorgen over te maken.

 

  • Veilig werken moet altijd een prioriteit zijn. Maar dat doet u alleen als u alle functies van de hefwerktuigen die u moet bedienen volledig onder de knie hebt. De heftruckopleiding garandeert u en uw collega’s dus een veilige werkomgeving.
  • Dankzij de heftruckopleiding leert u efficiënter en dus ook sneller te werken. En dat maakt er uw werkdag dan ook alleen maar aangenamer op.

 

  • Een heftruckopleiding en het bijbehorende certificaat na afronding ervan, beïnvloedt uw verdere loopbaankansen positief. Uw huidige werkgever kan u met een gerust hart aan de slag laten gaan met hefwerktuigen. En ook voor eventuele nieuwe carrièrekansen kan deze heftruckopleiding een hefboom zijn.

 

Genoeg redenen om te kiezen voor een heftruckopleiding

Werkgever of werknemer, u hebt redenen te over om te kiezen voor een heftruckopleiding. Die vindt bovendien plaats in uw eigen bedrijf, met uw eigen heftrucks en garandeert zo een professionele, veilige en efficiënte werkomgeving. En daarbij winnen we allemaal! Ontdek alles over de heftruckopleiding.

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona