Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender

Een opleiding hefwerktuigen, da’s veilig

Als werkgever bent u verplicht om ervoor te zorgen dat uw werknemers veilig met hef- en hijswerktuigen kunnen werken op hoogte. Door hen een opleiding hefwerktuigen aan te bieden, voldoet u aan deze verplichting én geeft u hen de kans om professioneel bij te leren.

Een opleiding hefwerktuigen bij u ter plaatse

Een opleiding hefwerktuigen, ook wel ‘werken op hoogte’ genoemd, wordt gegeven bij u op locatie. Training Center is immers voorstander van de cursisten op te leiden met hun eigen materiaal en in hun vertrouwde omgeving. Een in-company opleiding zorgt voor een verhoogde rendabiliteit en een gedegen opleiding met het materiaal waarmee ze werken. Bovendien draagt deze aanpak bij tot de veiligheid, gezondheid, kwaliteit en productiviteit van uw bedrijf en uw medewerkers. Dankzij een professionele opleiding beperkt u immers onrechtstreeks de risico’s.

 

Net zoals de lesgevers van de opleidingen elektriciteit en gas hebben de lesgevers van een opleiding hefwerktuigen de juiste praktijkgerichte expertise in huis. Op die manier kan iedereen na afloop veilig werken op hoogte. Zij kennen bovendien de machines door en door en volgen wijzigingen in normen en wetgevingen grondig op.

Een opleiding hefwerktuigen, ook wel ‘werken op hoogte’ genoemd, wordt gegeven bij u op locatie.

Praktisch verloop van zo’n opleiding hefwerktuigen

Elke opleidingsdag start met theorie om dan verder te gaan met het praktijkgedeelte van de opleiding hefwerktuigen. De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen en een praktische proef. Elke deelnemer ontvangt een getuigschrift van deelname van deze opleiding hefwerktuigen. Dit attest blijft onbeperkt geldig, behoudens gewijzigde werkomstandigheden, conform de welzijnswet (van 04/08/1996).


 

Voordelen van onze opleiding hefwerktuigen

Een opleiding hefwerktuigen reduceert de kans op ongevallen, schade aan de infrastructuur of schade aan goederen. Verder zorgt het voor een verhoogde productiviteit, een minder stresserende omgeving, minder arbeidsongevallen, … Kortom, het heeft een gunstige impact op uw bedrijfsresultaat..

Training Center heeft meerdere opleidingen hefwerktuigen op het programma staan.

De ene opleiding hefwerktuigen is de andere niet

Training Center heeft meerdere opleidingen hefwerktuigen op het programma staan. We lijsten ze graag voor u op:

 

  1. Opleiding hoogwerker
  2. Opleiding schaarlift
  3. Opleiding rolbrug en aanslaan van lasten
  4. Opleiding verreiker
  5. Heftruck opleiding

 

Een opleiding hefwerktuigen komt bovendien in aanmerking voor de subsidies van de kmo-portefeuille.

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona