Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender

BA5 opleiding voor gevorderden

Voorkennis bij een BA5 opleiding

Om een BA5 opleiding te kunnen volgen is voorkennis betreffende elektriciteit een vereiste. Dit kan door eerst een BA4 opleiding te volgen, maar ook door aantoonbare praktijkervaring. Het doel van deze opleiding is de cursisten veilig leren omgaan met elektriciteit.

 

Beschikt u nog niet over de nodige kennis om een BA5 opleiding te volgen? Schrijf u dan in voor de BA4 opleiding. Een overzicht van de geplande opleidingen vindt u terug in onze opleidingskalender.

 

Wat mag u verwachten tijdens de BA5 opleiding?

In tegenstelling tot een BA4 opleiding, wordt er tijdens de opleiding BA5 veel dieper ingegaan op volgende punten:

 • Spanningsgebieden;
 • Overzicht van de uitwendige invloedsfactoren;
 • IP-codes: beschermingsgraden;
 • Verklaring diverse elektrische begrippen zoals foutspanning, contactspanning, stapspanning, foutstroom, overbelastingsstroom en kortsluitstroom.
 • Begrippen met betrekking tot isolatie en de aarding van huishoudelijke en kleine industriële installaties;
 • Hoe en waar te gebruiken van differentieelschakelaars, automaten, smeltveiligheden;
 • Bespreking van de uitschakelcurves van automaten en smeltveiligheden;
 • De keuze van leidingen;
 • Volumes van bad- en stortbadruimten;
 • Kortsluitvermogen;
 • Netsystemen: opbouw, samenstelling en bescherming tegen elektrische schokken;
 • Berekeningen rond het beveiligen van netten.
Onze opleidingen worden verzorgd door lesgevers die ook nog wettelijke verplichte keuringen uitvoeren om hun feeling met de praktijk niet te verliezen.
Onze lesgevers hebben heel wat ervaring uit de praktijk.

Een BA5 opleiding op maat bij u?

Naast de open opleidingen BA5 die Training Center aanbiedt in de opleidingscentra van Kontich en Namur, kan er ook een BA5 opleiding op maat bij u in het bedrijf gegeven worden. Onze lesgever neemt vooraf contact met u op om na te gaan welke punten meer of minder belangrijk zijn om te behandelen, zo past de lesgever de cursus aan naar uw wensen en behoeften.

U kan de BA5 opleiding laten doorgaan in uw vertrouwde werkomgeving, maar Training Center biedt ook de mogelijkheid om een open opleiding te volgen.
Volg de BA5 opleiding bij ons of bij u!

De BA5 opleiding afsluiten met een theoretische proef

Na de BA5 opleiding wordt er tijd voorzien om deel te nemen aan een theoretische proef. Indien de cursist niet meedoet of niet slaagt voor deze test, zal er enkel een aanwezigheidsattest afgeleverd worden. Bij een positief resultaat, minimaal 60 %, ontvangt de cursist een getuigschrift. Let wel, dit getuigschrift is geen bevoegdheidsverklaring volgens artikel 47 van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische installaties).

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona