Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender

Verplichte opleiding asbestdeskundige inventarisatie

Na de basisopleiding asbestinventarisatie breidt Training Center het opleidingsgamma uit met de ‘verplichte opleiding asbestdeskundige inventarisatie’. Waar de basisopleiding geheel digitaal en on demand was, zal deze verplichte opleiding enkel fysiek doorgaan in de vorm van een 3-daagse opleiding. Hier zullen 2 dagen voorzien worden voor het theoretisch gedeelte en op dag 3 worden er praktijk cases afgewerkt. Om deze opleiding met succes af te kunnen sluiten, zal de cursist een examen opgemaakt door OVAM moeten afleggen. Details van dit examen zijn terug te vinden op www.asbestexamens.be.

 

Na het slagen op het examen kan de deskundige zich laten certificeren bij een certificatie-instelling. Na certificatie kan de deskundige asbestinventarisattesten opstellen (kortweg: asbestattesten). Deze attesten zijn in de loop van 2022 verplicht bij de verkoop van constructies die gebouwd werden voor het jaar 2001.

 

Webinar

Omdat het asbestattest en de bijhorden opleidingen voor heel wat vragen zorgen, werd er op 17 februari 2022 een webinar georganiseed. Een samenwerking tussen COPRO en OCB TRAINING CENTER ter verduidelijking van deze materie. Omdat niet iedereen deze webinar live kon meemaken, werd deze inegraal online gezet. De webinar is te bekijken via https://youtu.be/9ozVNI7DNow.

Kalender

Er zijn reeds meerdere sessies vrijgegeven om u te kunnen inschrijven voor de verplichte opleiding asbestdeskundige inventarisatie. Deze zijn allemaal terug te vinden in onze kalender. Voorlopig worden de opleidingen enkel georganiseerd in het kantoor van OCB TRAINING CENTER te Kontich.

 

De prijs per cursist van deze 3-daagse opleiding bedraagt 1.200 € excl. btw. Door de erkenning die Training Center heeft van de KMO-portefeuille, kan u tot 30 % subsidies ontvangen.

 

Vragen over de opleiding of de inschrijving? Contacteer ons via info@ocbtc.be en u mag spoedig antwoord verwachten.

asbestdeskundige inventarisatie

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona