Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender

Opleiding schaarlift: veilig werken op hoogte

Waarom een opleiding schaarlift volgen bij Training Center?

Een schaarlift is een zelfrijdende hoogwerker waarmee veilig en efficiënt op hoogte gewerkt kan worden. Het volgen van een opleiding schaarlift, net zoals alle andere mobiele arbeidsmiddelen met eigen aandrijving, is verplicht. Een schaarlift mag enkel gehanteerd worden door werknemers die een opleiding schaarlift gevolgd hebben voor het veilig besturen van deze machine. 

Het volgen van een opleiding schaarlift heeft volgende voordelen:

 

  • Er wordt werkt uitgespaard omdat een hoogteverschil gemakkelijk te overbruggen is;
  • U dient geen stellingen meer te plaatsen;
  • Een schaarlift is stabiel;
  • Werkzaamheden kunnen veilig en efficiënt met een schaarlift uitgevoerd worden.


Wanneer u uw werknemers een opleiding schaarlift laat volgen bij Training Center, garanderen wij u een gedegen opleiding in hun vertrouwde omgeving met hun machines. Onze lesgevers beschikken over de nodige kennis en ervaring vanuit ‘the field’ omdat ze naast opleiding geven ook nog wettelijke keuringen uitvoeren voor het controle organisme OCB.

 

Inhoud van een opleiding schaarlift

De opleiding schaarlift is een dagopleiding die gestart wordt met een theoretisch gedeelte waarin dieper wordt ingegaan op de wetgeving, de types schaarliften met hun voor- en nadelen, hoe het toestel veilig en correct gebruikt moet worden, de stabiliteit van de schaarlift en veiligheid- en verkeersvoorschriften.

 

In de namiddag wordt er verder gegaan met het praktisch gedeelte van de opleiding schaarlift. Hier leren de cursisten de machine op een efficiënte manier te bedienen, veilig en dynamisch rijgedrag, het voorkomen van materiële en fysieke letsels en een goed evenwicht vinden tussen een veilige handeling van het toestel en een goede productiviteit.

Met een opleiding schaarlift van training Center leert u veilig werken op hoogte.
Leer de veilige kneepjes van het vak met een opleiding schaarlift.
Wij komen graag ter plaatse om een opleiding schaarlift op maat te geven voor uw werknemers in hun vertrouwde werkomgeving.
Een opleiding schaarlift op maat op uw bedrijfsterrein.

Locatie opleiding schaarlift

De plaats waar de opleiding hefwerktuigen gegeven wordt door Training Center is heel belangrijk voor onze lesgevers. Daarom voorzien wij enkel opleidingen schaarlift in-company op de terreinen van de opdrachtgever. Het grote voordeel hierbij is dat de cursisten in hun vertrouwde omgeving met eigen machines de opleiding schaarlift kunnen volgen.

 

Na de opleiding schaarlift

De opleiding wordt afgesloten met een theoretische test en praktische proef. Wanneer de cursist voor beide delen slaagt, wordt er een attest ‘werken met een schaarlift’ opgemaakt. Dit attest wordt echter niet beschouwd als een bekwaamheidsbewijs, maar geeft wel aan dat de werkgever voldoet aan de verplichting tot opleiding.

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona