Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender

Opleidingen asbestinventarisatie

Vrij nieuw in het gamma van opleidingen van Training Center zijn de opleidingen betreffende asbestinventarisatie. Vorig jaar startten we met een online on-demand basisopleiding asbestinventarisatie en vanaf april 2022 zal ook de verplichte opleiding asbestdeskundige inventarisatie aan bod komen.

 

Deze opleidingen zijn allebei in functie van het asbestattest.

 

Asbestattest

In de loop van 2022 dient er bij de verkoop van constructies die gebouwd werden voor 2011 een asbestattest (of asbestinventarisatieattest) aanwezig te zijn. Uiteraard kan niet iedereen zulke asbestattesten opmaken, hiervoor moet u een erkende asbestdeskundige inventarisatie zijn. Deze erkenning kan bekomen worden bij certificatie-instellingen door het succesvol volgen van de verplichte opleiding asbestdeskundige inventarisatie en het afleggen van het examen. Dit examen wordt georganiseerd door OVAM.

 

Om te kunnen starten aan deze verplichte opleiding is er een basiskennis nodig. Welke kennis u juist moet hebben, vindt u allemaal terug in de brochure van OVAM. Blijkt uit deze checklist dat uw kennis nog niet voldoende is om de verplichte opleiding asbestdeskundige inventarisatie te kunnen volgen? Boek dan eerst onze basisopleiding asbestinventarisatie.

 

Basisopleiding asbestinventarisatie

De basisopleiding asbestinventarisatie kan nog steeds online gevolgd worden. U kan de opleiding bestellen via https://opleidingenasbest.be/. Het volgen van de basisopleiding asbestinventarisatie kan op uw eigen tempo aangezien deze op voorhand opgenomen werd. Vragen kunnen wel steeds gesteld worden. Uw vragen worden zo snel mogelijk beantwoord door onze lesgever.

 

Deze opleiding is een erkende opleiding door het BIV, en dit voor 8u.

 

Verplichte opleiding asbestdeskundige inventarisatie

 

In tegenstelling tot de basisopleiding gaat de verplichte opleiding asbestdeskundige inventarisatie klassikaal door. Hier worden 2 dagen theorie voorzien en 1 dag praktijkcases. Na deze opleiding dient er een examen, opgesteld door OVAM, gedaan te worden. Dit om na het succesvol beëindigen van de opleiding en het examen een erkenning te kunnen verkrijgen via certificatie-instellingen.

 

De data van deze opleidingen zijn te vinden in onze kalender.

 

Al onze opleidingen komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

txt

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona