Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender

BA4 opleiding door Training Center

Veilig omgaan met elektriciteit 

Een BA4 opleiding bij Training Center wordt gegeven door lesgevers met praktijkervaring. Onze lesgevers zijn op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wetgevingen en normen. Op basis van deze kennis kunnen zij u en uw medewerkers veilig leren omgaan met elektriciteit.

 

Hebt u nog geen voorkennis over veilig werken met elektriciteit? Dan is de BA4 opleiding iets voor u.

Wat mag u verwachten tijdens de BA4 opleiding?

Tijdens de praktische BA4 opleiding leert u risico’s herkennen van elektrische installaties, wordt er uitgelegd hoe er kleine interventies uitgevoerd kunnen worden aan de elektrische installatie en wordt de leerstof verduidelijkt aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk.

 

Opleiding BA4: hoofdlijnen elektrische installatie

 

  • Indeling huishoudelijke en industriële installatie;
  • Onderscheid leren maken tussen spanning, stroom en weerstand;
  • De wet van Ohm;
  • Een korte theoretische basis van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische installaties);
  • De gevaren waarvoor men zich moet beschermen: brand, beveiliging tegen overbelasting, kortsluiting, elektrocutie, spanningsloos stellen, beveiliging en gebruik van materialen;
  • Veilig werken aan de elektriciteit;
  • Toestellen die gebruikt mogen worden;
  • Toelichting betreffende CE.


De BA4 opleiding volgen bij u of bij ons?

De opleidingen elektriciteit, waaronder BA4, kunnen zowel in de opleidingscentra van Training Center gevolgd worden, maar ook bij u op kantoor. De data van de open opleidingen in onze kantoren te Kontich en Namur kan u terugvinden in de opleidingskalender.

Elke opleiding van Training Center wordt afgesloten met een theoretische test.
Theoretische test na elke opleidingen.

BA4 opleiding op maat

Wenst u meerdere personen van uw firma de BA4 opleiding te laten volgen, dan kunnen onze lesgevers tot bij u komen voor een opleiding op maat. Hier worden de cursussen aangepast naar uw wensen en noden. U kan in samenspraak met de lesgever overleggen welke punten meer of minder benadrukt dienen te worden tijdens de BA4 opleiding. Dit gebeurt veelal in functie van uw beroepsbezigheid. Training Center streeft er naar een cursus BA4 op maat te maken van de doelgroep.

De opleiding BA4 kan voorzien worden bij u op kantoor, maar ook in het opleidingscentrum van Training Center.
BA4 opleiding bij u of bij ons.

Theoretische proef na BA4 opleiding

Een dagopleiding BA4 wordt, indien gewenst, afgesloten met een theoretische proef. Slaagt de cursist voor deze test, dan ontvangt hij van onze diensten een getuigschrift. Als er niet wordt deelgenomen aan de test of de cursist slaagt niet voor de test, dan zal hij of zij een aanwezigheidsattest ontvangen voor het volgen van de BA4 opleiding. Het afgeleverde getuigschrift is echter geen bevoegdheidsverklaring volgens artikel 47 van het AREI.

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona