Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender
Vorige

Reik verder met een opleiding verreiker

Een opleiding verreiker is niet alleen verplicht voor uw medewerkers die mobiele heftoestellen bedienen, ze kan ook de productiviteit van uw onderneming gevoelig opdrijven. Ontdek er alles over in deze blog.

Zo ziet de opleiding verreiker eruit

Hebt u medewerkers in dienst die een verreiker bedienen? Dan bent u verplicht om ieder van hen een professionele opleiding verreiker aan te bieden. Bij Training Center zijn we gespecialiseerd in deze en andere opleidingen. Onze ervaren instructeurs komen bij u langs en zorgen ervoor dat uw medewerkers snel en correct alle kneepjes van de verreiker onder de knie krijgen.

 

Om uw medewerkers toe te laten meteen hun kennis in de praktijk om te zetten, vindt de opleiding verreiker altijd binnen uw bedrijfsterreinen plaats. Zo gebruiken uw mensen de verreikers die ze in hun dagelijks werk gebruiken en kunnen onze instructeurs hen meteen wijzen op mogelijke foute handelingen. Bovendien krijgen uw medewerkers tegelijk praktijkgerichte tips mee, toegespitst op hun specifieke werksituatie.

Een opleiding verreiker is niet alleen verplicht voor uw medewerkers die mobiele heftoestellen bedienen, ze kan ook de productiviteit van uw onderneming gevoelig opdrijven.

Zo verloopt de opleiding verreiker

De opleiding verreiker van Training Center bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het theoretische stuk krijgen uw mensen een uitvoerige uiteenzetting over de wettelijke voorschriften en leren ze meer over de risico’s en vereisten die werken met een verreiker met zich meebrengen. Tijdens die theoretische opleiding verreiker komen ook de voor- en nadelen uitgebreid aan bod. Voor ze kunnen overgaan naar het praktische gedeelte van de opleiding verreiker, leren uw medewerkers ook nog om laaddiagrammen correct te interpreteren.

Hebt u interesse om uw medewerkers een opleiding verreiker te laten volgen?

Daarna volgt dan het praktijkgedeelte van de opleiding verreiker. Daarin staat de uitwerking van de theorie met de nodige praktijkoefeningen op hun eigen werkterrein op het programma. Ronden uw medewerkers de opleiding verreiker goed af? Dan ontvangen ze een attest ‘Veilig werken met een verreiker’. Dat geldt tegelijk voor u als bewijs dat u hebt voldaan aan uw opleidingsplicht.

 

Kies voor een opleiding verreiker

Hebt u interesse om uw medewerkers een opleiding verreiker te laten volgen? Neem dan zeker contact op met Training Center van OCB. Onze medewerkers bekijken samen met u de mogelijkheden voor een opleiding verreiker die tegemoetkomt aan uw wettelijke verplichtingen en uw bedrijfsbehoeften.

 

Meer weten? Ontdek alles over de opleiding verreiker.

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona