Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender
Vorige

De verplichte opleidingen hefwerktuigen

Werken op hoogte is niet zonder gevaar. Daarom is de werkgever verplicht om zijn werknemers een goede opleiding aan te bieden. Die verplichte opleidingen laten hen toe om op een veilige en onderbouwde manier professioneel werk te garanderen. In deze blog zetten we alle opleidingen die Training Center van OCB aanbiedt even op een rij.

Opleidingen in house

De opleidingen hefwerktuigen die Training Center aanbiedt, vinden altijd plaats op de terreinen van de opdrachtgever. De reden daarvoor is simpel: het is uiterst belangrijk dat werknemers correct en veilig leren werken met het materieel van hun eigen werkgever.

 

Krijgen ze de kans om een opleidingssessie te volgen met hun eigen werkmaterieel en in hun eigen vertrouwde werkomgeving? Dan is de rendabiliteit van de opleidingen des te groter.

De opleidingen hefwerktuigen die Training Center aanbiedt, vinden altijd plaats op de terreinen van de opdrachtgever.

Opleidingen door ervaren lesgevers

De instructeurs die de opleidingen van Training Center verzorgen, zijn ervaren en kennen als geen ander de procedures en werkwijzen die kenmerkend zijn voor de hefwerktuigen waarmee courant wordt gewerkt in bedrijven. Zij schaven hun expertise ook voortdurend bij tijdens vervolmakingscursussen en garanderen zo een opleiding op hoog niveau die werknemers praktische kennis bijbrengt waarmee ze meteen aan de slag kunnen.

Schrijf uw werknemers vandaag nog in voor een of meerdere van deze opleidingen.

Welke opleidingen zijn er?

Werken op hoogte is een breed begrip. Daarom biedt Training Center een ruim gamma aan opleidingen aan. We zetten ze even op een rij:

 

  • Opleiding hoogtewerker 
  • Opleiding schaarlift
  • Opleiding rolbrug en aanslaan van lasten
  • Opleiding verreiker
  • Opleiding heftruck

 

 

Waarom opleidingen volgen? 

Goed geoefend en opgeleid zijn, is een van de belangrijkste voorwaarden om veilig te werken op hoogte. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de werkgever zijn werknemers deze opleidingen moet aanbieden. Om het belang dat de wetgever hecht aan veiligheid op het werk te onderstrepen, staan er dan ook strenge sancties op het niet-naleven van deze verplichting.

 

Interesse in een of meerdere van deze opleidingen? Verlies dan zeker de kmo-portefeuille niet uit het oog. Die laat u toe om de verplichte opleidingen te organiseren binnen het premiestelstel voor kmo’s dat de overheid hiervoor uitwerkte.

 

Meer weten over onze verplichte opleidingen? Lees er alles over.

 

Schrijf uw werknemers vandaag nog in voor een of meerdere van deze opleidingen.

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona