Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender
Vorige

Dit leert u in een opleiding rolbrug

Hebt u werknemers in dienst die werken met een rolbrug? Dan bent u verplicht om hen een professionele opleiding te laten volgen. In deze blog leest u hoe de opleiding rolbrug eruitziet en hoe u er ook één kunt organiseren op maat van uw bedrijf.

Opleiding rolbrug: meer dan wettelijke verplichting

Om op een goede manier te werken met een rolbrug, moeten uw medewerkers perfect weten hoe ze correct omgaan met machines en procedures. Net daarom is een professionele opleiding rolbrug noodzakelijk. De voordelen die een dergelijke opleiding biedt gaan dus verder dan een strikt wettelijke verplichting. Dankzij correcte procedures tonen diverse praktijkonderzoeken aan dat het aantal arbeidsongevallen en schade aan bedrijfsinfrastructuur merkelijk dalen.

 

Opleiding rolbrug: dit leren uw medewerkers

De opleiding rolbrug bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Tijdens het theoretische gedeelte van de opleiding rolbrug krijgen de deelnemers een bondige samenvatting van alle wettelijke verplichtingen en reglementeringen die ze moeten kennen.

Om op een goede manier te werken met een rolbrug, moeten uw medewerkers perfect weten hoe ze correct omgaan met machines en procedures.

Daarnaast maken ze ook kennis met de verschillende soorten rolbruggen en krijgen ze meer inzicht in de risico’s. De ervaren instructeur geeft hen een heleboel tips mee voor een correcte belasting en belading van de rolbruggen. In de praktische opleiding rolbrug gaan de deelnemers echt aan de slag. Ze leren de rolbrug correct bedienen, passen de veiligheidsregels correct toe en brengen zo de geleerde theorie in de praktijk.

Wist u dat het ook mogelijk is om de opleiding rolbrug op uw bedrijfslocatie te organiseren?

Opleiding rolbrug: binnen uw bedrijfsmuren?

Wist u dat het ook mogelijk is om de opleiding rolbrug op uw bedrijfslocatie te organiseren? Onze ervaren instructeurs komen dan bij u langs en gaan aan de slag met uw medewerkers in hun eigen werkomgeving. Uw mensen voelen zich minder gestresseerd voor de opleiding omdat ze plaatsvindt op bekend terrein. Bovendien kunt u met deze opleiding ter plaatse inspelen op de specifieke vereisten, noden en vragen van uw mensen in uw eigen bedrijfsomgeving.

 

Kies voor een opleiding rolbrug!

Na afloop van de opleiding rolbrug leggen alle deelnemers een theoretische en een praktische proef af. Slagen ze in beide testen? Dan ontvangen ze een bewijs van vakbekwaamheid. Meteen ook het bewijs dat u als werkgever hebt voldaan aan uw wettelijke verplichtingen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een opleiding rolbrug? Neem dan snel contact met ons op!

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona