Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender

Basisopleiding asbestinventarisatie

Asbestattest bij verkoop woning

Bij de verkoop van constructies die gebouwd werden voor het jaar 2001, dient er in de loop van 2022 een asbestinventarisattest – kortweg asbestattest – aanwezig te zijn. Dit attest kan enkel opgemaakt worden door erkende asbestdeskundigen inventarisatie en dit volgens het inspectieprotocol van de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij). Deze erkenning kan verkregen worden bij certificatie-instellingen na het volgen van de verplichte opleiding. De cursist legt een examen af bij OVAM. Na het slagen op het examen kan de deskundige zich laten certificeren bij een certificatie-instelling. De kwaliteit van het geleverde werk van de deskundige zal opgevolgd worden door middel van audits.

 

Deze verplichte opleiding zal in 2022 van start gaan bij Training Center member of OCB group. U kan zich hier op een wachtlijst plaatsen zodat we u als eerste kunnen contacteren zodra deze opleiding van start kan gaan.

 

Om deze verplichte opleiding tot asbestdeskundige inventarisatie te kunnen volgen, moet hij of zij over de nodige basiskennis beschikken. Dit kan door het volgen van de basisopleiding asbestinventarisatie bij Training Center.

 

Basisopleiding asbestinventarisatie volledig digitaal ‘on demand’

Als eerste in Vlaanderen biedt Training Center van de OCB group de basisopleiding asbestinventarisatie digitaal ‘on demand’ aan. Dit wil zeggen dat de cursist de opleiding online bestelt. Na ontvangst van de betaling kan er meteen worden gestart met het volgen van de online opleiding. De leerstof is opgesplitst in aparte filmpjes. Hierdoor kan de cursist op eigen tempo in het online platform de verschillende hoofdstukken bekijken en indien nodig herbekijken. Er is ook de mogelijkheid voorzien om vragen te stellen aan de lesgever.

Inhoud van de basisopleiding asbestinventarisatie

De cursist:

  1. kan beschrijven wat asbest is, wat de herkomst van de vezels is en wat hun belangrijkste eigenschappen zijn en heeft kennis van de relevante asbestwet-en regelgeving.
  2. kan de algemene historiek met betrekking tot het gebruik van asbest en de relevante wet- en regelgeving omtrent asbest kaderen.
  3. kan de meest voorkomende asbestverdachte toepassingen in bouwwerken en objecten herkennen.
  4. kan aangeven in welke situaties asbest gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, wat de gevolgen kunnen zijn en hoe zo’n situaties vermeden kunnen worden.
  5. heeft kennis van de Vlaamse en Belgische wet- en regelgeving op het gebied van asbestinventarissen en kan het doel van een asbestinventaris duiden.
  6. weet hoe hij een asbestinventaris moet opstellen en weet hoe hij dit kan doen met respect voor zijn eigen veiligheid en die van anderen.
  7. kan het verband leggen tussen de asbestinventaris en het beheersprogramma en een asbestverwijdering.

 

Een volledig overzicht van wat de basiskennis is, vindt u op de site van OVAM: https://ovam.vlaanderen.be/asbestdeskundige

 

Bestel nu uw digitale opleiding

Bestel nu uw digitale opleiding ‘basiskennis asbestinventarisatie’ en bekijk de filmpjes hoofdstuk per hoofdstuk aan uw tempo en wanneer u dat het beste uitkomt.

 

De opleiding kan betaald worden online via Bancontact. De login wordt actief gezet vanaf het moment wij de betaling ontvangen hebben. Wenst u een gedeelte van deze opleiding via de KMO-portefeuille te financieren? Dat kan voor alle opleidingen die door Training Center gegeven worden.

 

De totale kostprijs van de opleiding bedraagt 450,00 € excl. btw. Voor een opleiding komt u via de KMO-portefeuille in aanmerking voor een subsidie tot 30%.

 

Vraag hier uw opleiding aan!

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona