Nederlands
Français
Ontdek onze opleidingen
Bekijk de kalender
Vorige

BA4-opleiding: iets voor u(w bedrijf)?

Haalt u de begrippen spanning, stroom en weerstand wel eens door elkaar? Of wilt u veilig leren omgaan met elektriciteit? Dan is de BA4-opleiding van Training Center u op het lijf geschreven. In deze basiscursus leert u stapsgewijs hoe u op een correcte en veilige manier kleine werken aan de elektrische installatie uitvoert. In deze blog vertellen we u er alles over.

BA4-opleiding: voor wie?

U hebt interesse in elektriciteit, maar beschikt niet over enige basiskennis. Of u hebt een bedrijf waar elektriciteitswerken een belangrijk deel van uw activiteiten uitmaken en wilt uw medewerkers bewust en veilig leren omgaan met elektriciteit. In beide gevallen is een BA4-opleiding de beste zaak. Onze ervaren lesgevers koppelen de noodzakelijke theorie aan de helderste praktijkoefeningen. Interactieve lessen dus, die u toelaten om de leerstof snel en concreet op te pikken.

 

Wat leert u in de BA4-opleiding?

Tijdens de BA4-opleiding leert u samen met uw medecursisten hoe u kleine technische interventies professioneel en veilig uitvoert. En onze lesgevers verduidelijken de risico’s die verbonden zijn aan werken met elektriciteit. Zo leert u ze snel herkennen en kweekt u een veiligheidsgedreven werkattitude aan.

Wat leert u in de BA4-opleiding?

Een greep uit de lesonderwerpen die de revue passeren:

 

  • U maakt kennis met het AREI, het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties.
  • U krijgt een duidelijke uiteenzetting over de toestellen die u mag gebruiken tijdens elektriciteitswerken.
  • U krijgt inzicht in de verschillen tussen huishoudelijke en industriële elektrische installaties.
  • U ontdekt alles over mogelijke gevaren zoals overbelasting van het elektriciteitscircuit, kortsluiting, elektrocutie en brand, en leert hoe u veilig en risicoarm werkt.
Kennis testen na uw BA4-opleiding? Dat kan!

Kennis testen na uw BA4-opleiding? Dat kan!

BA4-opleiding gevolgd? Dan wilt u wellicht weten of u alle opgedane kennis echt hebt opgenomen. Daarom biedt Training Center een theoretische test aan. Die legt u aan het einde van uw BA4-opleidingsdag af. Geslaagd? Dan krijgt u een getuigschrift als bewijs. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de test aan u voorbij te laten gaan. In dat geval ontvangt u een aanwezigheidsattest.

 

Zin in meer? Maak dan zeker kennis met onze BA5-opleiding voor gevorderden. Daar gaan we dieper in op enkele specifieke onderdelen van elektriciteitswerken. Meer weten? Ontdek er dan alles over op deze pagina.

Waar volgt u de BA4-opleiding?

Een BA4-opleiding volgen kan in onze opleidingscentra in Kontich en Namen. Hebt u liever een inhouse-opleiding op uw bedrijfslocatie? Ook dat is mogelijk. Onze lesgevers bereiden samen met u een BA4-opleiding voor op maat van uw bedrijfsbehoeften en de doelgroep die de opleiding volgt.

 

Interesse in een BA4-opleiding voor u of uw medewerkers? Bezorg ons dan snel uw opleidingsaanvraag.

Welke opleiding
zoekt u?

Een opleiding op maat nodig?

Wilt u een opleiding op maat organiseren in uw bedrijf? Dat kan!
Laat ons weten waarmee wij u kunnen helpen!
Vraag een offerte aan
Na een periode van 2 maanden geen opleidingen te kunnen geven omwille van Covid-19, worden de opleidingen van Training Center terug opgestart. Om dit veilig te kunnen doen, blijven de Coronamaatregelen geldig. Zo wordt er opleiding gegeven in kleinere groepen om voldoende afstand tussen de cursisten en de lesgever te kunnen garanderen, wordt het dragen van mondmaskers tijdelijk verplicht en worden de opleidingslokalen steeds verlucht en gedesinfecteerd. Neem zeker een kijkje in onze digitale agenda voor de openstaande opleidingen. #samentegencorona